21. juli 2019

Linedance historie

Linedances historie

For at opsummere Linedance i en kortfattet historie skal vi kigge på forskellige kulturer. Det startede sandsynligvis med irsk (europæisk) folkemusik, denne dansestil har mange ligheder. Mange andre typer folkedanse har også udøvet deres indflydelse. Gennem sammensmeltning af forskellige kulturer med deres forskellige dansestile, blev USA det land hvor Linedance udviklede sig til den nuværende form af Linedance.

Også blandt indianerne, som med deres egne folkedanse, der hovedsageligt danses i cirkler, men også nogle gange i linjer, har sandsynligvis bidraget til udviklingen af ​​den moderne “Line Dance”. På trods af cowboy hatte og cowboy støvler har Linedance derfor oprindeligt ikke meget at gøre med “Country and Western”.

Hvornår startede Linedance?

Hvornår Linedance startede, er stadig svært at sige. Det vi ved er, at en af de ældste danse indenfor Linedans vi kender til, er “Tush Push” fra 1980 og som nok er en af ​​de første Line dance i den nuværende form. Forbindelsen med Country and Western blev fremmet i 1992 af Billy Ray Cyrus med sangen “Achy Breaky Heart”. Dansen på denne sang blev frigivet samtidigt for at fremme salget af singlen, og kort efter blev Linedance på Country musik en stor succes.

Brad Paisley

Sangtitel som Linedancenavn

Trenden til at bruge sangtitel som et dansnavn blev født. Mange country sangere som Alan Jackson, Keith Urban, Emmylou Harris, Shania Twain og mange flere har allerede danse navne efter deres sange. Linedance i sin nuværende form bliver danset over hele verden. Linedance er stædigvæk meget populær, også fordi det er en af ​​de få dansformer, hvor du ikke har brug for en partner og fordi det er let at lære.