Linedance på Fanø i 20 år

I det følgende læser du en personlig fortælling fra en af linedanserne på Fanø, som kigger næsten 20 år tilbage. Hun hedder Kirsten Tange Jakobsen og fortæller om linedance på Fanø siden 2004 og frem til i dag, hvor der er ugentlig linedance i Fanøhallen

Sådan kom Linedance til Fanø

Det var i 2004, hvor vi for første gang oplevede Linedance på Fanø. Det var i løbet af sommeren på en varm dag med blå himmel, hvor jeg så en invitation til at opleve Linedance i Rindby på en dejligt sommerrestaurant.

Der kom fire linedansere fra Esbjerg med hat og støvler og flotte dragter. Jeg cyklede derud for at se, hvad det gik ud på og blev med det samme grebet af musik og trin og masser af livsglæde. Marie Sørensen var een af de fire dansere og dagen sluttede med, at vi fik lov at danse med – en herlig afslutning på en god eftermiddag.

Marie Sørensen (Sunshine Cowgirl)

Heldigvis var Marie blevet så interesseret i Fanø, at hun startede et begynder-hold på Nordby skole i Aulaen i 2005. Jeg husker, at vi var 50 unge, gamle, tykke og tynde – men alle glade dansere. Hold da op, hvor vi synes, det var svært. Jeg er sikker på, at mange gik hjem og øvede sig allerede efter første gang.

Linedance i Aulaen og Fanø Søfartsskolen

Vi dansede mange forskellige steder, for da Aulaen blev for bøvlet, dansede vi i et stort klasseværelse. Vi har danset på Søfartsskolen i en iskold gymnastiksal, men der var ingen brok. Marie kom som altid veloplagt og klar med nye danse med danserne, som var lige so oplagte.

Vi dansede i sejlklubbens lokale og så blev det Strien, hvor vi blev delt i to hold. Der blev gået til dansen på begge hold! Jeg hørte, at Marie fortalte de øvede, hvor dygtige os letøvede var. Så måtte vi jo lige tage os sammen.

Marie var fyldt med idéer, så hun arrangerede sommerdans i flere år. Det var ikke kun for folk fra Fanø – nej der kom folk fra flere forskellige lande. Jeg forstår det godt, for det er jo så herligt med linedance, da det er de samme trin i dansene uanset hvilket land, man er fra. Derfor blev det sådan en succes.

Første Fanø Linedance Træf

Marie fik også Fanø Linedance Festivalen op at stå. Første gang var i den store skolehal og siden rykkede vi til Strien. Det gik hen og blev så populært, at der er ventelister. Hvilken succes.

Vi sluttede med at danse i Rindby, hvor Marie boede. Vi nød mange glæde og sjove dansetimer i Rindby. Desværre faldt Marie og brækkede sin arm. Heldigvis tog Leif over over i 2013.

Linedance i Strien

Vi dansede i Strien og var meget glade for, at Leif ville bruge tid og kræfter på at tage til Fanø, hvor vi startede med to hold. Med tiden kom der konkurrence med nye tilbud som Zumba og andre spændende ting. Det betød, at vi endte med at være ét hold. Kun at have et hold gav nogle udfordringer for nogle, da ikke alle var på samme niveau. Nogle dansere synes simpelthen, at dansene var for svære, mens andre mente, at dansene var for lette. Men som altid i linedance endte det med et godt kompromis, så alle var glade.

Desværre havde Leif i længere tid bøvlet med sin fod. Derfor endte det med, at han takkede af i 2019. Vi har været meget glade for Leif – men hvad skulle der nu ske?

Vores nye instruktør: Berend

Heldigvis fandt Leif en ny instruktør. I linedance klubben Happy Footstep Janderup, havde Berend Ziengs været instruktør i mange år. Berend sagde ja tak til at tage turen fra Janderup til Fanø hver uge. Det er vi meget taknemmelig for og håber, at vi må få en masse gode timer sammen i Spejlsalen – trods Corona. Alderen giver lidt flere skavanker end i 2004 men så længe vi har det sjovt, danser jeg!

Tak til Berend, fordi du overtog og fører traditionen videre.

Tilmeld dig til linedance på Fanø her.